Tillagat i Sverige - ingen bindningstid • glutenfritt • laktosfritt • inga onödiga tillsatser
❤️ Matlådor som håller din energi genom hela dagen ❤️
Blogg

En hälsosatsning som fungerar!

Följ med en av Svarta Lådans kunders viktresa

Hur gör man för att lyckas med en livsstilsförändring? Hur har andra gjort för att lyckas, och hur lång tid tar det att nå sina hälsomål? Här kan du läsa om Alex viktresa som han själv kallar ”Operation Poseidon”. Håll i dig nu, för det här är riktigt inspirerande!

Alex viktresa med Kom i form-lådan

Vad var det som fick dig att vilja göra en livsstilsförändring och starta din viktresa Alex?

Jag hade gått upp en hel del i vikt i samband med mycket jobb och ett intensivt familjeliv med tre barn, under ett antal år. Jag var trött, överviktig och åt för mycket av det mesta. Jag har ett arbete som kräver en hel del representationsmiddagar och maten vi lagade hemma bestod mest utav köttbullar och snabbmakaroner. 

Vad var målet för dig när du började resan för att gå ned i vikt? 

Jag ville vara en stark pappa som orkade leka med mina barn. Jag ville ha mer driv och energi på jobbet. Jag ville gå ned i vikt men också träna upp min styrka. Jag ville känna igen mig själv i spegeln och vara en förebild för mig själv och för mina barn.  

Hur satte du igång, vad var det första steget?

Jag ville börja med kosten och visste att Svarta Lådan lagar hälsosam färdiglagad mat. Jag hade inte tid att lära mig vad jag skulle laga för mat själv och för mig var Kom i Form- Lådan ett perfekt alternativ. Jag beställde ordentligt mycket av de rätter som hade lågt kaloriinnehåll. Jag kunde frysa in måltider och hade en plan för flera veckor framåt.

Vad gjorde du utöver att äta Kom i Form- Lådan?

Jag valde att investera i min hälsa genom att börja träna med en personlig tränare, initialt två gånger i veckan, samtidigt som jag tränade på egen hand 1-3 gånger i veckan. Parallellt körde jag enligt modell ”periodisk fasta” med Svarta Lådan som kost. Det här beslutet var en viktig milstolpe för mig, jag insåg att min hälsa var något jag inte kunde skjuta upp, det var dags att agera!

Denna investering har varit ett av de viktigaste besluten jag har tagit. Jag kom underfund med att det handlar om långsiktiga hälsovinster och inte bara om att gå ned i vikt.

När började du se resultat efter att du började med din hälsosatsning?

I och med att jag levde väldigt ohälsosamt med kost som binder mycket vätska i kroppen, så började jag se resultaten omgående. Vi pratar några dagar efter att jag hade startat med Svarta Lådan. På längre sikt såg jag resultaten löpande, vecka för vecka. Jag hade en ganska aggressiv plan, mitt mål var att gå ned 800-1200 gram per vecka. Målsättning är väldigt individuellt och man behöver sätta mål som är rimliga och nåbara utifrån sin situation och förmåga.

Vad tycker du har varit svårast med att börja leva mer hälsosamt?

För min del var det tuffast under de första veckorna. Men när man börjar se resultat, då lovar jag att alla tvivel, hjärnspöken och demoner försvinner.

Vad är det bästa med att få hjälp med Svarta Lådans kost?

Det var så skönt att veta att det var bra mat, som var tillagad från grunden. Jag hade inte lyckats med att laga så nyttig mat och komma dit jag vill på egen hand.

Vilken är den enskilt största skillnaden du märkt sedan du började äta mer hälsosamt?

Jag orkar mer – så – mycket mer! Mycket stabilare humör, balanserad. Jag unnar mig faktiskt när jag känner för det. Personligen tror jag inte på att ha fasta dagar, sk ”Cheat Days” planerade. Jag äter en bulle när jag känner för det.

Vad skulle du säga till andra som vill börja sin hälsosatsning, vad har du för råd till dem?

Sätt en plan med mål och delmål. Exempelvis vikt, cm runt midjan, att komma i ett par jeans som du inte har kunnat ha på dig på sju år. Mitt första delmål under min viktresa var att gå från tresiffrigt till tvåsiffrigt i vikt. Mitt nästa delmål var att gå under 90 kg. Mitt slutgiltiga mål var och är fortfarande att väga 85-90 kg. Livet är svårt att planera, så personligen ville jag inte ställa för höga krav, vikten kommer att variera så som kost och träning också.

Med det sagt, var inte för hård mot dig själv. Ha en plan för vad som händer när du klarat målet, hur du ska träna och hur du ska äta. Inte lika strikt när du har kommit i mål, men ha något att falla tillbaka på. Att hitta en hobby som inkluderar rörelse, för mig blev det löpträning i naturen (tyvärr ett löpband under det långa vinterhalvåret).

Hur lever du och håller formen idag?

Jag tränar 3-4 gånger i veckan på gymmet med vikter och på löpband under vintern (jag springer utomhus när det inte är svinkallt och isigt på gatorna). Jag äter och lagar bättre mat själv hemma, och när jag har riktigt stressiga veckor framför mig, så beställer jag matlådor från Svarta Lådan. Det gör stor skillnad, Svarta Lådan är som min ”partner in crime”, när livet skiter sig lite och man behöver en hjälpande hand.

Det bästa med det? Svarta Lådan finns alltid där för en!

Vilka är dina favoriträtter från Svarta Lådan?
  • Mina favoriträtter från Svarta Lådan är: vegetarisk bolgonese, vegetarisk svampragu, Svarta Lådans Boef Bourgignon, kyckling currygryta.
  • Mina favoritmellanmål från Svarta Lådan är: Äggröra, vaniljkvarg med kokos- och mandelgranola.

 

Läs mer om Kom i Form-Lådan

 

Texten är sammanställd efter intervju med Alex av:

Elin Smith – Marknadschef