Tillagat i Sverige - ingen bindningstid • glutenfritt • laktosfritt • inga onödiga tillsatser
☀️ ALLA kunder får 20% i rabatt på valfri leverans med koden: ENERGI24 ☀️
Blogg

Fikasugen?

Fika som en nobelpristagare!

Fikadags

Är orden på skärmen lite suddiga och går dina tankar i cirklar?

Då är det antagligen dags för en fika!

Nobelpristagaren Thomas A. Steitz pekade på fikapauserna på Cambridge som en bidragande orsak till att han fick vara med och dela på priset i Kemi 2009. I flera intervjuer kan man läsa att han först undrade ”hur någon fick någonting gjort överhuvudtaget” men snart insåg han att den avslappnade atmosfären och de informella mötena mellan forskarna bidrog till kunskap och nya idéer. 

Det är dags att sluta tro att pauser är ett slöseri med tid, speciellt just nu när vi lever med social distans som en stor del av vår vardag. Det är väldigt lätt att dyka in i arbetet när vi jobbar hemma, timmarna försvinner och rutinerna är ur balans. Sträck ut en digital hand till dina vänner och kollegor under arbetsdagen, för att fånga upp hälsosamma pauser, där du får möjligheten att prata om din dag och även lyssna på någon annans funderingar. 

Tips till dig, hur du skapar naturliga kreativa pauser:  

  • Se till att schemalägg några korta raster varje dag, gärna med en bensträckare – få igång blodcirkulationen! 
  • Tänk på fikat som ett ypperligt tillfälle att fylla på med bra energi! Det finns massor av alternativ till kakor och bullar. Ge hjärnan och magen någonting som håller ditt blodsocker i schack.                        När du beställer mat från Svarta Lådan har du möjligheten att lägga till hälsosamma mellanmål i dina leveranser – se meny 
  • Fyll på med social energi, småpratet kan leda till att ni löser problem eller får nya idéer. Nu när vi lever mer distanserat är det ännu viktigare att vi finns till för varandra.

 

Varma Hälsningar från oss på Svarta Lådan