Ingen bindningstid • glutenfritt* • laktosfritt* • inga onödiga tillsatser
Corona covid-19 - Våra rutiner för säkra leveranser

Corona - våra rutiner för säkra leveranser

Du följer antagligen de flertalet medier som rapporterar om viruset och dess spridning. Vi på Svarta Lådan följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och arbetar alltid efter noggranna rutiner i hela verksamheten kring hygien och städning. Med anledning av den nuvarande covid-19- utvecklingen, och den oro en del kan känna i samband med detta, har vi nu genomfört några förändringar kopplat till våra leveranser:

  • För allas trygghet undviker vi fysisk kontakt vid leveranstillfället. Vi ställer därför varorna utanför dörren, ringer på och lämnar sedan varorna. Du får som vanligt kontinuerliga uppdateringar gällande dina leveranser via sms.
  • Alla  våra chaufförer säkerställer god handhygien, bland annat genom att frekvent använda handsprit och handskar.

Om du vill veta mer kring folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19 så kan du läsa mer här.

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna kring mat från oss.

Om du har ytterligare frågor kring matleveranser från Svarta Lådan är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst

  • Hur gör man med returer av gamla lådor?

    För att undvika personlig kontakt och kontaktytor tar vi för tillfället inte tillbaka gamla wellpapplådor.
  • Om man bor i lägenhet, väntar chauffören tills man hinner komma ner i porten? Annars kan i värsta fall komma någon obehörig och ta maten.

    Vi väntar, men försöker som sagt minska kontakten, därför sker överlämningen vid port i sådana fall.
  • Kan vi vara säkra på att de som tillagat maten inte bär på virus?

    Svarta Lådan har upprättat en ny policy där en anställd som känner sig minsta sjuk skall stanna hemma med full lön. Det har vi gjort för att säkerställa att ingen går till jobbet med någon typ av sjukdomskänsla eller symptom.

    Av det som livsmedelsverket kommunicerat smittar covid-19 inte genom mat eller vatten. Vidare är vår produkt kylvara och desto lägre temperatur desto mindre bakterieöverföring.

    Läs gärna mer om mat hos Livsmedelsverket.
    https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/utbrott
  • Hur vet man att lådorna är smittfria eftersom de bär lådorna med händer ?

    Chaufförerna är instruerade om att de ska använda handsprit frekvent samt handskar, både för kundernas skull men också för sin egen skull. I de fall det är möjligt kommer de undvika att ta i dörrhandtag.
  • Vad händer om chaufförerna är sjuka?

    Då körs din mat ut av en person som är frisk.
    Även de som, via underleverantörer, kör åt Svarta Lådan, kan stanna hemma med full lön.