Ingen bindningstid • glutenfritt • laktosfritt • inga onödiga tillsatser
⌛️ Sista chansen att få 20% i rabatt ➡️ Använd koden HÖSTBOOST23
Blogg

Pigg och glad utan gluten

För precis ett halvår sedan började jag min resa här på Svarta Lådan och fram till i dag har jag coachat ca 300 personer som av olika anledningar valt att gå all in med vårt koncept Exclusive. Det vanligaste jag får höra är ”-Jag känner mig så mycket piggare!” och ”-Jag har inte ont i magen längre”.
Vad detta beror på är en ganska enkel ekvation – inget raffinerat socker och all mat vi levererar är helt glutenfri. Att vi tillagar allt från grunden och har riktigt bra råvaror är såklart också en bidragande faktor. När jag läste professor Stig Bengmarks inlägg på Facebook blev jag åter igen så tacksam över att vi på Svarta Lådan är konsekventa med att alltid vara helt fria från gluten.

Såhär skriver professor Stig Bengmark på sin facebooksida:
Gluten är ett klister som man i gamla tider klistrade tapeter med. Det
är gluten som tätar luftblåsorna i baguetter men det är också gluten som skapar inflammation och sjukdom. Nu har forskare hittat ett nytt användningsområde där det passar bättre – det kan ersätta plast i förpackningsmaterial – hoppas det blir en framgång – bara inte glutenkänsliga reagerar på det. 

I den här tidskriften från Lantmännen kan du läsa mer om förpackningarna gjorda av gluten. Klicka här för att läsa hela artikeln på sid 18.
Att många känner en stor förändring av att inte äta gluten kan bero på att många svenskar inte tål gluten men saknar diagnos. Många har diffusa problem som trötthet, bullrig mage och nedstämdhet vilket gör att man ofta inte gör kopplingen till gluten. Nu debatteras det om att man ska införa allmän screening för att upptäcka de odiagnosticerade fallen. Celiakiforskaren Anneli Ivarsson, docent och överläkare vid Umeå Universitet, sägs tycka att mycket talar för att Sverige borde införa allmän screening.

 

/Therése
Svarta Lådan